Ny analyse: Så lidt tillid har danskerne til ejendomsmæglere

august 26, 2021

Ejendomsmæglere ligger fjerdesidst, når det kommer til troværdighed i de store brancher. Faktisk er det kun journalister, bilforhandlere og politikere, som danskerne stoler mindre på. Men hvorfor har vi så lidt tillid til ejendomsmæglere? 

Siden 2008 har kommunikationsbureauet Radius udgivet en årlig troværdighedsanalyse. Analysen for 2020 viser, at tilliden til ejendomsmæglerne fortsat ligger i bunden. Se analysen her.

Hvorfor scorer mæglere lavt på tillidsbarometret?

Det er både tankevækkende og modstridende, at ejendomsmæglere scorer lavt på tillidsbarometret, når de store mæglerkæder godt ved, at tillid er afgørende for at få et samarbejde i stand.

Det er derfor interessant at kigge ind i og analysere, hvorfor mæglere scorer så lavt.

Når tilliden bliver brudt

Kan det være fordi, at nogle ejendomsmæglere har en tendens til at skabe tillid, ved at sige de ting sælger gerne vil høre, frem for at yde den rette rådgivning? Hvem har lyst til at vælge den kritiske og ”besværlige” ejendomsmægler?

Regningen for dit mæglervalg kommer først senere i forløbet, når formidlingsaftalen er underskrevet og boligsalget er i gang – det kan være at udbudsprisen er for høj, at salget står stille, og at du føler dig tvunget til et prisnedslag. At billederne i salgsopstillingen ikke viser din bolig, som du selv tænker, den skal se ud. At mægleren aldrig har tid til at tale med dig. Eller noget helt fjerde.

Udfordringen kommer, hvis du oplever, at det, ejendomsmægleren har sagt ikke bliver opfyldt, når formidlingsaftalen er underskrevet.

Tilliden bliver brudt, du står med en dårlig oplevelse og i værste fald en bolig, der ikke bliver solgt.

Der er mange følelser indblandet i et boligsalg, så mange ender med at tage beslutninger på baggrund af god kemi, frem for hvilken mægler, der er bedst egnet til opgaven.

Vigtigt når du vælger ejendomsmægler

Det betyder også, at det er en vigtig proces at finde den helt rette ejendomsmægler. Du skal vælge ejendomsmægler, på et oplyst grundlag, så du får valgt den bedste til opgaven.

Det kan sagtens være at den kritiske ejendomsmægler, faktisk var den mest reelle og bedste til at sælge din bolig.

Det er nemt at blive præget og farvet af dialogen med de forskellige ejendomsmæglere. Dem der roser din bolig mest, sætter en optimistisk udbudspris mv. kan hurtigt skabe en god stemning (læs: god kemi) og opbygge din tro på, at de er den perfekte til opgaven.

Et boligsalg er en stor beslutning, og en ejendomsmægler har også egne interesser, hvor de ønsker at få din bolig ind i deres salgskatalog.

Sørg for at gøre dit forarbejde, så dit boligsalg bliver en god oplevelse.


Helt Solgt er din uafhængige sparringspartner, som gennem åben og ærlig dialog, guider dig igennem fasen op til og i valget af ejendomsmægler.

Vi ser realiteterne i øjnene. Derfor vil du også altid få vores uforbeholdne, faglige og ærlige mening. Vi er din uvildige rådgiver; du behøver ikke følge vores råd, men vi står på din side, så du får valgt den rette ejendomsmægler, korrekte udbudspris og opnår gode aftalevilkår hos mægleren.

Vi skaber et boligsalg på dine præmisser.

Mikael Stubkjær

Af Mikael Stubkjær

Medindehaver af Helt Solgt ApS, med en bred viden om ejendomsbranchen, efter at have handlet med boliger i over 20 år. Helt Solgt hjælper dig med at opnå det bedste boligsalg.

24 60 70 30

Kontakt os